Relatietherapie

Als een van de partners last heeft van autisme en je wilt elkaar beter begrijpen dan heb je binnen de relatietherapie een combinatie nodig van relatietherapie met daarnaast uitleg over autisme.

Bij Tienwerk krijg je deze combinatie.

Je kunt veel lezen over autisme maar daarna komt de vertaling naar de praktijk.
De autismeproblematiek is lastig, de kenmerken herkennen vraagt de vaardigheid om met zekere afstand naar je partner, die autisme heeft, te kunnen kijken. Deze vaardigheid kun je leren.

Als je meer wegwijs wordt in de autismeproblematiek dan ga je reacties beter begrijpen en er ontstaat steeds meer duidelijkheid over wat je partner nodig heeft.

De vertaling en de herkenning voor beide partners wordt een stuk makkelijker als er een expert naast je staat die je hierbij steunt, vertaalt en uitleg geeft. Tienwerk biedt jullie deze expertise.

Vaak zeggen partners dat ze zich minder persoonlijk aangevallen voelen nadat het begrip voor het autismestuk steeds meer groeit. Wie wil wat binnen de relatie? Hoe zou je daar vorm aan willen geven? Wat zou je binnen de relatie van de ander willen? Dit zijn vragen waar we met elkaar antwoord op gaan krijgen binnen de relatietherapie.

Relatietherapie is mogelijk als de inzet van beide kanten komt.

§

Stel je vraag: