FAQ – Veel gestelde vragen
Zo is de training wel begonnen. In de training wordt dan ook de moeder aangesproken.
De training wordt echter ook door de vaders gebruikt. Wil je ook de training volgen dan zal je zelf vader moeten vervangen voor het woord moeder
De training kun je terugzien. Er worden ook opdrachten van je gemaakt. Deze worden opgeslagen voor je. Als je op een moment inlogt ga je verder daar waar je gebleven bent. Uiteraard kun je ook terug in je document of verder als je een onderdeel even over wilt slaan
Het ligt eraan hoe intensief je met de training aan de slag gaat.
Je kunt ook voor de optie begeleiding kiezen. Er zijn wel standaard evaluatiemomenten ingebouwd.
Dit is ter controle of je stof beheerst. Voor diegene die training 2 willen volgen is het van belang dat de basis goed kent. De basis is training 1.
Voor de opbouw van de training, zie opbouw trainingen. Hier kunt u ook ontdekken wat de verschillen zijn tussen de trainingen
De training wordt van u. U kunt de training zelf downloaden en op uw eigen schijf zetten.
Tienwerk werkt in een bepaalde volgorde. U kunt training 1 niet overslaan.
U heeft training 1 nodig omdat daar ook geregeld naar gerefereerd wordt.
Het is de basis rondom autisme die bij alles nodig heeft.
Vragen over autisme en relatietherapie
De vertaling van theorie naar praktijk is voor ouders vaak een zoektocht. Tienwerk helpt het gezin om deze vertaling van theorie naar praktijk te maken.
De vraag is waarom uw partner niet in relatietherapie wil. Als diegene bijvoorbeeld wel wil dat de relatie beter gaat dan is een telefonische uitleg van de gang van zaken mogelijk een eerste stap? Vaak willen partners concreet weten wat er gaat gebeuren. Een toelichting kan voor veel opheldering zorgen.
Als u en uw partner er beide achter staan dat het beter is om de relatie te beëindigen dan maakt u samen een besluit. Als u beide echter het gevoel heeft dat jullie toch bij elkaar willen blijven maar samen niet verder komen dan is het zeker raadzaam om een afspraak met Tienwerk te maken.
Gezinsbegeleiding wordt uit het Persoonsgebonden Budget (PGB) betaald. Er moet wel een diagnose zijn binnen het autisme spectrum.
Er zijn ook gezinnen die geen PGB aanvraag kunnen krijgen of willen. Zij betalen de begeleiding dan zelf.
Er zijn stellen die, aan het begin van de relatietherapie, om de week af willen spreken. Sommigen hebben aan 5 sessies genoeg en anderen aan 10 sessies. Er zijn ook stellen die willen graag af en toe een afspraak maken. Het ligt helemaal aan de behoefte van de partners en hun vraag.