FAQ – Veel gestelde vragen

De vertaling van theorie naar praktijk is voor ouders vaak een zoektocht. Tienwerk helpt het gezin om deze vertaling van theorie naar praktijk te maken.

De vraag is waarom uw partner niet in relatietherapie wil. Als diegene bijvoorbeeld wel wil dat de relatie beter gaat dan is een telefonische uitleg van de gang van zaken mogelijk een eerste stap? Vaak willen partners concreet weten wat er gaat gebeuren. Een toelichting kan voor veel opheldering zorgen.

Als u en uw partner er beide achter staan dat het beter is om de relatie te beëindigen dan maakt u samen een besluit. Als u beide echter het gevoel heeft dat jullie toch bij elkaar willen blijven maar samen niet verder komen dan is het zeker raadzaam om een afspraak met Tienwerk te maken.

Gezinsbegeleiding wordt uit het Persoonsgebonden Budget (PGB) betaald. Er moet wel een diagnose zijn binnen het autisme spectrum.

Er zijn ook gezinnen die geen PGB aanvraag kunnen krijgen of willen. Zij betalen de begeleiding dan zelf.

 

 

 

Er zijn stellen die, aan het begin van de relatietherapie, om de week af willen spreken. Sommigen hebben aan 5 sessies genoeg en anderen aan 10 sessies. Er zijn ook stellen die willen graag af en toe een afspraak maken. Het ligt helemaal aan de behoefte van de partners en hun vraag.

Staat je vraag er niet bij? Ik vertel het je graag.

Neem contact op via de contactpagina.